Korisnički alati

Site alati


profesionalo_upravljanje

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
profesionalo_upravljanje [2013/01/29 17:56]
ppale
profesionalo_upravljanje [2016/09/16 21:13] (trenutno)
ppale
Redak 1: Redak 1:
 ====== 1. Projektima treba upravljati profesionalno ====== ====== 1. Projektima treba upravljati profesionalno ======
- 
  
 Namjera je objasniti što se misli pod pojmom "​Profesionalno upravljanje projektima"​ u okviru Deklaracije. Bitno je: Namjera je objasniti što se misli pod pojmom "​Profesionalno upravljanje projektima"​ u okviru Deklaracije. Bitno je:
 +
   * istaknuti nužnost kompetentnosti voditelja   * istaknuti nužnost kompetentnosti voditelja
   * izbjeći "​nemoć"​ voditelja radi toga što nema ovlasti ili resurse   * izbjeći "​nemoć"​ voditelja radi toga što nema ovlasti ili resurse
Redak 8: Redak 8:
  
 ---- ----
 +
 __**Tekst u deklaraciji**__ __**Tekst u deklaraciji**__
  
-Pod pojmom "​profesionalno",​ u okviru ove deklaracije,​ misli se na upravljanje projektima koje je u skladu sa strukom upravljanja projektima, znanstvenim spoznajama i nekom od priznatih metodologija upravljanja projektima+Pod pojmom "​profesionalno",​ u okviru ove deklaracije,​ misli se na upravljanje projektima koje je u skladu sa strukom upravljanja projektima, znanstvenim spoznajama i nekom od priznatih metodologija upravljanja projektima.
  
-Zadatak upravljanja ​projekta ​sponzor projekta mora povjeriti školovanom,​ dokazanom, kompetentnom voditelju projekata.+Zadatak upravljanja ​projektom ​sponzor projekta mora i smije povjeriti ​samo školovanom,​ dokazanom, kompetentnom voditelju projekata.
  
-Odgovornost sponzora projekta je osigurati da voditelj projekta ima potrebne ovlasti i resurse. ​+Odgovornost sponzora projekta je osigurati da voditelj projekta ima potrebne ovlasti i resurse.
  
 Sponzor projekta je ona osoba koja ima ovlast pokretanja projekta, osiguravanja resursa za njega i imenovanja voditelja. Sponzor projekta je ona osoba koja ima ovlast pokretanja projekta, osiguravanja resursa za njega i imenovanja voditelja.
 +
profesionalo_upravljanje.txt · Zadnja izmjena: 2016/09/16 21:13 od ppale