Korisnički alati

Site alati


preambula

Razlike

Slijede razlike između dviju inačica stranice

Poveznica na ovu usporedbu

Starije izmjene na obje strane Starija izmjena
preambula [2016/09/16 21:08]
ppale
preambula [2016/09/16 21:11]
ppale
Redak 19: Redak 19:
 Na žalost, mnogi projekti nisu uspješni. Koštaju puno više od predviđenog,​ traju puno dulje od plana, često ne daju sve rezultate zbog kojih su pokrenuti, a korisnici se žale na kvalitetu. Značajan broj projekata se ne dovrši ili nikad zaista ne uđe u upotrebu ili bude korišten. Na žalost, mnogi projekti nisu uspješni. Koštaju puno više od predviđenog,​ traju puno dulje od plana, često ne daju sve rezultate zbog kojih su pokrenuti, a korisnici se žale na kvalitetu. Značajan broj projekata se ne dovrši ili nikad zaista ne uđe u upotrebu ili bude korišten.
  
-Iako ove pojave nisu svojstvene samo Hrvatskoj, već cijelom svijetu, Hrvatskoj ​donosi ​veliku štetu.+Iako ove pojave nisu svojstvene samo Hrvatskoj, već cijelom svijetu, Hrvatskoj ​donose ​veliku štetu.
  
-Dominantan uzrok svih problema je u tome što se projekti ne vode profesionalno u skladu s pravilima struke upravljanja projektima. Na žalost, mnogi investitori,​ sponzori i pokretači poslova ni ne znaju da to što pokreću i financiranju jest projekt i da se projektom mora upravljati te da postoje profesija, struka i znanost(1) upravljanja projektima.+Dominantan uzrok svih problema je u tome što se projekti ne vode profesionalno u skladu s pravilima struke upravljanja projektima. Na žalost, mnogi investitori,​ sponzori i pokretači poslova ni ne znaju da to što pokreću i financiranju jest projekt i da se projektom mora upravljati te da postoje profesija, struka i znanost<sup>(1)</​sup> ​  upravljanja projektima.
  
 Profesionalno vođenje projekata osigurava da projekt teži pravom cilju, da je put do tog cilja planiran i da se, slijedeći taj plan, prema tome cilju pravovremeno kreće odgovarajućim koracima, te da se pravovremeno angažiraju primjereni, planirani resursi. Profesionalno vođenje projekata osigurava da projekt teži pravom cilju, da je put do tog cilja planiran i da se, slijedeći taj plan, prema tome cilju pravovremeno kreće odgovarajućim koracima, te da se pravovremeno angažiraju primjereni, planirani resursi.
Redak 31: Redak 31:
 ---- ----
  
-(1) upravljanje projektima je i predmetom znanstvenih istraživanja i spoznaja+<sup>(1)</​sup> ​  upravljanje projektima je i predmetom znanstvenih istraživanja i spoznaja
  
preambula.txt · Zadnja izmjena: 2016/09/16 21:11 od ppale